Ropo Capital ingår långsiktigt partnerskap med 21grams, KGM och Bypost

Ropo Capital och 21grams inleder ett strategiskt samarbete kring produktion och distribution av Ropo Capitals utgående dokumentflöden, både fysiskt och digitalt. Samarbetet innebär att 21grams kommer leverera all utgående distribution för Ropo Capital i Sverige och Norge inklusive e-faktura till internetbank. Printverksamheten kommer samtidigt att övertas av KGM i Sverige och Bypost i Norge inklusive all produktionspersonal, lokaler och maskinpark.

 

”För att kunna erbjuda de bästa tjänsterna behöver vi kontinuerligt utvecklas i takt med våra kunders behov. Ett viktigt steg i detta är att även fortsätta utveckla vårt erbjudande inom print. För att göra detta har vi valt att samarbeta med externa partners, vars fokus och kärnverksamhet. Vi ser väldigt mycket fram emot partnerskapet och att tillsammans skapa en samverkan där vi tar tillvara både kompetens och erfarenhet samtidigt som det säkerställer en fortsatt bra kvalitet. Vi ser också fram emot ett långt samarbete där vi gemensamt kan skapa nya lösningar” säger Ropo Capital Groups koncernchef Rickard Westlund.

”För 21grams passar samarbetet väldigt bra i vår ambition att växa verksamheten i Norden. Den gemensamma produktionen kommer ge samköpsfördelar inom flera delar och borga för en fortsatt bra konkurrenskraft för alla parter i samarbetet. Tillsammans kommer vi till exempel hantera mer än var tredje e-faktura till internetbank i Sverige. För våra printpartners KGM och Bypost har det också varit centralt att kunna ta över befintlig personal och kompetens i flytten”, säger Stefan Blomqvist, VD på 21grams.

Själva tjänsten kommer fortfarande att levereras av Ropo Capital, vilket innebär att förändringen inte kommer att påverka deras befintliga kunder. Övergången för printverksamheten kommer att ske i början av oktober och för e-faktura till årsskiftet.

 

 

Om 21grams
Svenska 21grams grundades 2004 och erbjuder smarta kommunikationslösningar fysiskt och digitalt i Norden. Sedan 2021 är man en del i Unifiedpost Group, en börsnoterad europeisk fintech leverantör, med verksamhet i 26 länder. Företaget erbjuder avancerad dokumenthantering, optimering av porto, elektronisk distribution och lagring av fakturor, samt betalningslösningar. 2020 omsatte bolaget ca 800 miljoner kronor och har 75 anställda. Bland 21grams kunder märks tex Tele2, Google, Villaägarna, Collectum, Länsförsäkringar och Shell.

Om Ropo Capital
Ropo Capital kombinerar informationslogistik med kredithantering och erbjuder tjänster som täcker hela fakturans livscykel – från distribution och reskontrahantering till påminnelser och inkasso. Ropo Capital konkurrerar på marknaden som en teknisk pionjär med egenutvecklad teknik i framkant. Genom att våga tänka nytt sätter vi en ny norm på marknaden och skapar värde för våra klienter och deras kunder i form av överskådliga flöden, extraordinära kundupplevelser och bättre finansiella resultat.