Ropo Capital - processjurist

Teamlead Backoffice

För Ropo Capital är medarbetaren den viktigaste framgångsfaktorn. Vi präglas av arbetsglädje och effektivitet, engagerade människor som drivs av att få saker att hända. Ropo Capital erbjuder tjänster som täcker hela fakturans värdekedja – från distribution och reskontrahantering till påminnelser och inkasso. Vi konkurrerar på marknaden som en teknisk pionjär med en affärsmodell grundad på digitaliseringens fördelar och avancerad automatisering.

Nu söker vi en ledare till vårt Backoffice som vill vara med och driva vår spännande tillväxtresa!

Gillar du att arbeta i en föränderlig och expansiv miljö? Är du en ledare som är övertygad om att det alltid börjar med människor? Då har du kanske hittat ditt drömjobb här hos oss på Ropo Capital?

Om tjänsten

Som Teamlead Backoffice kommer du tillsammans med ditt team att bygga upp enheten och sätta gemensamma arbetssätt och rutiner. Du leder och coachar Rådgivare som arbetar med att handlägga inkassoärenden samt bemöta och rådge våra uppdragsgivare. En viktig del i ditt arbete är att även själv agera som rådgivare viss del av tiden. I ditt uppdrag ingår att leda dina medarbetare och ditt team mot goda resultat och uppsatta mål. Du ansvarar för att utveckla verksamheten i enlighet med vår strategi och vision, med syfte att säkerställa en kvalitativ och effektiv organisation med förutsättningar att leverera det som efterfrågas. I rollen har du en viktig del i att stötta och coacha dina medarbetare för att skapa engagemang och inspiration inom teamet samt att verka för ett gott samarbete både inom det egna teamet såväl som inom hela organisationen.

Dina främsta arbetsuppgifter är att:

  • Själv agera som rådgivare för en mindre mängd kunder
  • Arbeta med uppföljning och analys för att säkerställa bästa lönsamhet och effektivitet samt arbeta med teamet för att möta våra finansiella mål
  • Utveckla och coacha – för att skapa de bästa förutsättningarna för medarbetarna att göra ett bra jobb
  • Bygga upp och utveckla Backoffice – utvärdera och förbättra nuvarande processer och rutiner för att säkerställa en effektiv och högkvalitativ leverans
  • Prioritera/stötta och supportera arbetet för att säkerställa en god leverans och uppsatta mål
  • Arbeta och verka för att enheten når uppsatta mål med prioritet kring finansiella mål.
  • Delta i forum för samverkan och andra interna samarbeten för att säkerställa bästa möjliga leverans och kundvärde

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid, vilken föregås av 6 månaders provanställning med start enligt överenskommelse.

Vem söker vi?

För att lyckas i rollen har du arbetat i inkassobranschen tidigare och drivs av att uppnå resultat. Du är en ledare med några års ledarerfarenhet, som gillar att jobba operativt, är trygg i dig själv och rollen som ledare, har god självkännedom samt mod att fatta beslut. Du har förmågan att skapa tillit och engagemang i en miljö med snabba förändringar och innovation samt drivs av att skapa goda finansiella resultat. Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet av att arbeta med förändringsarbete då vår resa just har inletts.

Som ledare hos oss verkar du i en uppriktig miljö med stark entreprenörsanda. Som person ser vi gärna att du besitter en stor vilja att förbättra samt har en god kommunikativ förmåga där du kommunicerar på ett enkelt och tydligt sätt och är bra på att få med dig andra. Du är inte heller rädd för att kavla upp armarna vid behov och bistå teamet.

Om Ropo Capital

Ropo Capital erbjuder vad vi kallar för Invoice Life Cycle-tjänster, dvs. allt från distribution och reskontrahantering till påminnelser och inkasso. Vårt fundament bygger på egenutvecklad teknik och vi brinner för att skapa extraordinära kundupplevelser med hjälp av data och en oslagbar fakturahanteringsprocess. Genom att vi vågar tänka nytt och sätta nya normer skapas värde för våra klienter och deras kunder i form av stärkta kundrelationer och bättre finansiella resultat.

Ropo Capital är marknadsledande inom fakturahantering i Finland och har genom förvärv de senaste åren expanderat till den nordiska marknaden. Idag har vi ca 400 anställda specialister i Finland, Sverige och Norge och mer än 10 000 kunder. Totalt levererar Ropo Capital över 170 miljoner fakturor och andra dokument årligen. Vårt mål är att år 2023 vara den ledande leverantören i Norden av tjänster inom fakturans livscykel

Vad erbjuder vi?

Som medarbetare hos oss blir du en del av vår starka företagskultur. Vi präglas av arbetsglädje och av engagerade människor som drivs av att få saker att hända. Vi tänker stort och utmanar oss själva varje dag.

Du får ett riktigt bra förmånspaket, med aktiv satsning på hälsa och chans att vara en del av ett spännande företag i tillväxtfas med goda personliga utvecklingsmöjligheter.

Vi är ett modernt företag som erbjuder dig en stimulerande och flexibel arbetsmiljö mitt i centrala Göteborg.

Varmt välkommen att skicka ditt CV och personliga brev till HR@ropocapital.se

Urval och intervjuer sker löpande, vi vill därför gärna ha din ansökan så snart som möjligt.

För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta Head of Operations på telefonnummer +46 70738 49 77.

Vi ser fram emot din ansökan!