Nordic Choice väljer Ropo Capital

En av Nordens största hotellkedjor, Nordic Choice, har gett Ropo Capital förtroendet att hantera hela Nordic Choice fakturahantering – från distribution i kundanpassat format till kredithantering. Avtalet tecknades tidigare i år med planerad driftstart under våren. 

Ropo Capital har sedan tidigare haft en samarbete med Nordic Choice i Norge. Bodil Sandvik, som är Director Working Capital på Nordic Choice kommenterar det fördjupade partnerskapet i Sverige:

”Vi har varit mycket nöjda med Ropo Capitals tjänster. Det är ett naturligt nästa steg att utöka vårt partnerskap till Sverige, dels för att det har ett stort fokus på kundupplevelsen och dels för att det är ett kostnadseffektivt erbjudande för Nordic Choice”

Jonas Ramstedt, som är Managing Director för Ropo Capital Sweden, ger sin syn på det nya avtalet:

”Vi är oerhört stolta över att få förtroende att sköta Nordic Choices fakturahantering, även i Sverige. Vi är snart i gång och ser fram emot ett långt partnerskap och en spännande resa framåt tillsammans. Intresset för Invoice Lifecycle Service fortsätter att öka i Sverige och det är ett kvitto på att vi på Ropo Capital skapar ett stort värde för våra klienter och deras kunder.”

Ropo Capital är idag marknadsledande inom fakturahantering i Finland och har genom förvärv de senaste åren expanderat till den nordiska marknaden. Idag har Ropo Capital ca 400 anställda specialister i Finland, Sverige och Norge och mer än 10 000 kunder. Totalt levererar Ropo Capital över 170 miljoner fakturor och andra dokument årligen.

 

Nordic Choice Hotels är en av Nordens största hotellkoncerner med över 200 hotell i Norden och Baltikum. Företaget marknadsför kedjorna Comfort Hotel, Quality Hotel, Clarion Hotel och Clarion Collection samt 39 fristående hotell och longstaybolaget Strawberry Living. Samtliga hotell är miljöcertifierade enligt ISO 14001. www.nordicchoicehotels.se

Ropo Capital kombinerar informationslogistik med kredithantering och erbjuder tjänster som täcker hela fakturans livscykel – från distribution och reskontrahantering till påminnelser och inkasso. Företaget konkurrerar på marknaden som en teknisk pionjär med egenutvecklad teknik i framkant. Genom att våga tänka nytt sätter de en ny norm på marknaden och skapar värde för klienter och deras kunder i form av överskådliga flöden, extraordinära kundupplevelser och bättre finansiella resultat. www.ropocapital.se