Ropo Capital - Mikko Puhakka

Mikko Puhakka ny Group CTO för Ropo Capital

Mikko Puhakka har utsetts till ny Chief Technology Officer (CTO) för Ropo Capital och blir samtidigt en del av koncernledningen. Puhakka har tidigare arbetat för det multinationella mjukvarubolaget Oracle och tillträdde som CTO för Ropo Capital den 6 november.

 

Ropo Capital, som expanderat sin faktureringsteknologi och livscykeltjänster från Finland till Sverige och Norge, har nu stärkt koncernens ledning med en ny CTO. Mikko Puhakka har över 20 års erfarenhet av programutveckling och kommer senast från Oracle, där han i tätt samarbete med bolagets säljteam drev implementeringen av Oracle Cloud infrastrukturlösningar i Finland och Nederländerna. Innan sin karriär på Oracle har han varit CTO och Senior Principal Architect för Elisa Videra och CTO för Flashnode.

Intresset för Ropo Capital väcktes hos Puhakka när han såg möjligheterna för bolagets egenutvecklade teknik att göra livscykeltjänsten för fakturahantering till den nya normen.

”Jag har följt Ropo Capitals tillväxtresa under en tid nu, så det känns fantastiskt att få bli en del av bolaget. Jag ser fram emot att ta nästa steg på tillväxtresan tillsammans med teamet i Finland och fortsätta expansionen på den internationella marknaden. Ropo Capitals banbrytande teknologi är en möjliggörare med stor potential men som också medför ett stort ansvar. Egenutvecklad teknologi, kundorienterad utveckling av tjänster och en stark vision om att alltid ligga i täten gör Ropo Capital till en seriös och attraktiv arbetsgivare” säger Puhukka

Ropo Capital kombinerar informationslogistik med kredithantering och erbjuder tjänster som täcker hela fakturans livscykel – från distribution och reskontrahantering till påminnelser och inkasso. Bolaget konkurrerar på marknaden som en teknisk pionjär med en affärsmodell grundad på digitaliseringens fördelar, avancerad automatisering och realtidsrapportering.

”Vi sticker ut med vårt koncept som bygger på ’en partner – en plattform’. Konceptet ger klienterna full kontroll genom hela faktureringsprocessen. CTO:n har en viktig nyckelposition för Ropo Capitals tillväxt och utveckling och med sin imponerande kompetens och internationella erfarenhet är Mikko ideal för denna roll” förklarar Ilkka Sammelvuo, CEO för Ropo Capital Finland och tidigare Group CTO.

Ropo Capitals koncernchef Rickard Westlund är stolt över att få hälsa Mikko Puhakka välkommen i bolaget, inte bara som CTO utan också som kollega i koncernledningen.

”Mikko har med sig den kompetens som krävs för att möta våra strategiska tillväxtmål. Han har en historik som framgångsrik ledare och en omfattande kunskap kring mjukvaruutveckling och ett kundorienterat synsätt”  säger Westlund.

 

Från och med november består Ropo Capital Groups ledningsgrupp av koncernchef Rickard Westlund, Group CCO Sami Levy, Group CFO Toni Rönkkö, Group CTO Mikko Puhakka, Sveriges CEO Jonas Ramstedt, Norges CEO Tove Giske samt tidigare CTO Ilkka Sammelvuo, som nu kommer fokusera på sitt uppdrag som CEO för den finska verksamheten.