Jobba hos oss: Junior Financial Controller

*TJÄNSTEN ÄR TILLSATT*

Trivs du att arbeta med redovisnings- och finansiella processer? Är du en driven och nyfiken person, som vill vara med på vår spännande utvecklingsresa? Gillar du dessutom att arbeta i en föränderlig miljö? I så fall kanske du är kanske vår nya kollega i Göteborg!

Om oss

Ropo Capital är ledande leverantör av fakturahanteringstjänster i Finland. Genom förvärvet av Collector Banks inkassobolag Colligent Inkasso AB under slutet av 2019 och genom förvärvet av Posti Messaging under slutet av 2020 har bolaget expanderat till den skandinaviska marknaden.

Vi är pionjärer som förändrar vår bransch genom nya angreppssätt, en oslagbar plattform och en genomgående digitaliserad faktureringsprocess. Genom specialistkunskap inom en mängd olika branscher har vi utvecklat processer för att snabbt eller stegvis göra företag såväl som privatpersoner skuldfria. Hos oss arbetar ca 400 ekonomi- och teknikspecialister och vi har över 10 000 kunder. Vårt mål är att bli den ledande leverantören av tjänster inom kredithantering i Norden till år 2023.

Ropo Capital har sitt huvudkontor i Kuopio, Finland och totalt sex kontor i Finland, Sverige och Norge. Vi söker nu en Junior Financial Controller till vårt kontor på Kungsgatan i Göteborg, där vi är 55 anställda. Läs gärna mer om oss på www.ropocapital.se

Om tjänsten

Tjänsten som Junior Financial Controller hos oss är ny och du får därför möjlighet att vara med och påverka rollen, i samråd med din chef. Det är en bred roll med varierande arbetsuppgifter, där du kommer att vara ett stöd till Head of Finance i det dagliga arbetet. Du kommer bland annat att förbereda månatligt bokföringsmaterial och delta i månadsavstämning, analyser och rapportering. Du kommer även att vara behjälplig vid budget, prognoser och årsbokslut.

Rollen innebär koordinering och samarbete med vår externa servicepartner för Accounting och Payroll. Du blir även delaktig i vår IFRS- rapportering samt övriga operativa arbetsuppgifter som förekommer på en ekonomiavdelning. Vi har nyligen förvärvat bolag och du kommer även att bli delaktig i att sätta gemensamma processer och rutiner för våra tre bolag. Du kommer tillsammans med övriga i teamet, bidra till en kontinuerlig utveckling av våra finansiella processer.

Om dig

Vi söker dig som har högskola/universitetsutbildning inom ekonomi och har arbetat ca 2–3 år på en ekonomiavdelning. Du har grundläggande förståelse för redovisnings- och finansiella processer. Dina systemkunskaper är goda, framför allt i Excel. Har du erfarenhet från olika ekonomisystem är det meriterande. Vi ser gärna att du även har en grundläggande affärsförståelse och kunskap kring relevanta lagar. Du har mycket goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift.

Som person är du strukturerad, noggrann och effektiv och har ett stort engagemang för ditt arbete. Du är driven och serviceinriktad samt är snabblärd och lösningsorienterad. Du är även självgående, flexibel och har inga problem att ta egna initiativ, när det behövs. Eftersom rollen innebär mycket kontakter både internt och externt, är det viktigt att du är en kommunikativ person som har lätt för att skapa och bevara relationer. För att trivas i rollen och i företaget måste du gilla högt tempo och en föränderlig miljö.

Vårt erbjudande till dig

Som medarbetare hos oss på Ropo Capital blir du en del av vår starka företagskultur. Vi präglas av arbetsglädje och effektivitet, engagerade människor som drivs av att få saker att hända. Vi tänker stort och utmanar oss själva varje dag. Vi erbjuder dig ett spännande jobb med varierande arbetsuppgifter, där du blir en viktig del av företaget och vår framtida utveckling.

Du får ett riktigt bra förmånspaket, med aktiv satsning på hälsa, en chans att vara en del av ett spännande företag i tillväxtfas med goda utvecklingsmöjligheter. Vi är ett modernt företag och erbjuder dig en stimulerande och fartfylld arbetsmiljö, mitt i centrala Göteborg. Låter det intressant? Har du frågor, så tveka inte att ringa Head of Finance Liselott Isaksson,  010 174 01 74 eller skicka ett mail, liselotte.isaksson@ropocapital.se

Skicka din ansökan till liselotte.isaksson@ropocapital.se senast 3 september 2021. I den här rekryteringen kommer vi arbeta med löpande urval, så skicka gärna din ansökan idag.