Ropo Capital - Riksbyggen

Ropo Capital skapar skräddarsytt koncept för Riksbyggen

Ropo Capital fortsätter att utmana på marknaden för faktura- och kredithanteringstjänster genom att teckna ett nytt avtal med Riksbyggen som omfattar Riksbyggenkoncernen samt Riksbyggens kunder.

Avtalet är ett genombrott för Ropo Capital på den svenska marknaden och omfattar en skräddarsydd lösning med tjänster inom kredithantering och juridisk expertis.

”Vi är väldigt glada och stolta att inleda detta samarbete med Riksbyggen, en av Sveriges största fastighetsförvaltare och bostadsutvecklare. Riksbyggens kunder är fastighetsägare över hela landet som behöver en trygg och kvalitativ lösning för att hantera obetalda fordringar. Vår lösning innebär ett helt skräddarsytt upplägg som kommer stötta Riksbyggen och deras kunder i en digital miljö som är helt integrerad med övriga ekonomisystem”, säger Jonas Ramstedt, VD Ropo Capital Sverige.

”Vi valde Ropo Capital som leverantör av tjänster inom denna viktiga del av fakturans livscykel på grund av deras framstående expertis inom kravhantering och juridik nischat mot fastighetsbranschen. Ropo Capital har varit mycket flexibla och visat stor förståelse för de krav som vi har på kvalitet och tillförlitlighet”, säger Robert Söderhjelm, CFO på Riksbyggen.

För mer information, kontakta gärna:
Jonas Ramstedt, VD Ropo Capital Sverige
Tel: 010-174 01 90
E-post: jonas.ramstedt@ropocapital.seOm Ropo Capital

Ropo Capital är Finlands ledande leverantör av tjänster för fakturans livscykel. Under 2020 lanserades konceptet på den svenska marknaden och under 2021 även i Norge. Vi är föregångare inom tekniska lösningar – vårt koncept bygger på fördelarna med digitalisering, avancerad automatisering samt djup expertis inom kredithantering och juridik. Företaget har sitt huvudkontor i Kuopio, Finland, och sysselsätter cirka 370 ekonomi- och teknikspecialister i Sverige, Finland och Norge. Ropo Capital har över 10 000 kunder, från små och medelstora företag till de allra största. Målsättningen är att till 2023 bli Nordens ledande leverantör av tjänster för fakturans livscykel. www.ropocapital.se

Om Riksbyggen
Riksbyggen är ett kooperativt företag som utvecklar bostäder i nyproduktion, både bostads- och hyresrätter. Företaget är också en av Sveriges största fastighetsförvaltare med bostadsrättsföreningar samt kommersiella och offentliga fastighetsägare som kunder. Riksbyggen har 300 kontor och verksamhet på mer än 430 orter över hela landet, med en förvaltning om över 200 000 bostadsrätter i över 4 300 bostadsrättsföreningar, varav drygt 1 700 är andelsägande föreningar. Därtill förvaltar Riksbyggen mer än 100 000 hyresrätter runt om i Sverige. År 2019 hade Riksbyggen 20 000 förtroendevalda och drygt 3 000 anställda. www.riksbyggen.se