Colligent Inkasso byter namn till Ropo Capital

Från och med den 4 januari 2021 byter Colligent Inkasso AB namn till Ropo Capital Sweden AB och breddar sitt tjänsteerbjudande.

Ropo Capital förvärvade inkassobolaget Colligent Inkasso i oktober 2019 och cirka ett år senare även informationslogistikföretaget Posti Messaging Scandinavia. Nu tar den nya koncernen nästa steg i sin utveckling genom att enas under det gemensamma varumärket Ropo Capital. Därmed skapas en trovärdig utmanare till positionen som Nordens ledande leverantör av automatiserade fakturahanteringstjänster.

Ropo Capital är sedan länge marknadsledande i Finland inom fakturans livscykel vilket omfattar tjänster i varje steg i en fakturas livslängd, från distribution, reskontraövervakning, påminnelser, inkasso och juridik.

”Vårt erbjudande är unikt genom vår egenutvecklade tekniska plattform som möjliggör ett helt automatiserat flöde genom hela processen. Genom förvärven av Colligent Inkasso och Posti Messaging Scandinavia skapar vi förutsättningar för samma erbjudande till våra kunder i Sverige och Norge. Vårt mål är att vara marknadsledare inom faktura- och kredithantering i Norden och ett gemensamt varumärke i samtliga marknader en förutsättning för att nå den position som vi strävar efter”, säger Rickard Westlund, VD och Koncernchef för Ropo Capital.

Varumärket Ropo Capital präglas av innovation och nytänkande, en vilja att ständigt utvecklas och skapa nytt.

”Vi är en fullservicepartner inom fakturahantering. Vår vision är att utmana hela idén med fakturering genom att ständigt utveckla våra automatiserade och digitaliserade tjänster. Genom vår tekniska plattform och med en unik och affärsdriven kultur hjälper vi våra kunder att öka kundnöjdhet, sänka kostnader och att stärka sina kassaflöden genom att få betalt snabbare. Det gör oss till en intressant partner för såväl stora som små organisationer”, avslutar Rickard Westlund.

För mer information, kontakta gärna:

Rickard Westlund, VD och Koncernchef
rickard.westlund@ropocapital.se, +46 70 323 0256

Jonas Ramstedt, VD, Sverige
Jonas.Ramstedt@ropocapital.se, +46 70 314 3737

Jenni Jantunen, Chief Brand and Communications Officer,
jenni.jantunen@ropocapital.fi, + 358 44 756 9603

Om Ropo Capital

Ropo Capital är en ledande leverantör av tjänster inom faktura- och kredithantering i Finland och täcker hela värdekedjan för kundfordringar. Vi är föregångare när det kommer till tekniska lösningar på den nordiska marknaden – vårt koncept bygger på fördelarna med digitalisering och avancerad automatisering. Företaget har sitt ursprung i Finland, med huvudkontor i Kuopio, och sysselsätter cirka 370 ekonomi- och teknikspecialister i Finland, Sverige och Norge. Ropo Capital har över 10 000 kunder, från små och medelstora företag till de allra största. Totalt levererar Ropo Capital över 170 miljoner fakturor och andra dokument varje år. Vår målsättning är att nå positionen som Nordens ledande leverantör av tjänster relaterade till fakturans livscykel under 2023.